dimecres, 6 d’octubre del 2010

La importància del Fluvià

És evident que una ciutat és fonamental que tingui un tramat urbà de carrers, edificis i equipaments públics però podríem dir que una ciutat es fa gran i moderna quan té en compte tres conceptes bàsics: la no dependència dels que hi viuen al cotxe particular, la equitat social dels seus habitants i la recuperació i conservació de les àrees degradades tant naturals com arquitectòniques. Avui estem aquí per felicitar-nos perquè hem fet un pas més en aquesta direcció, hem recuperat un tram del Fluvià en la nostra ciutat.
El nostre tram de riu Fluvià que circula per Olot és excepcional a Catalunya i dels pocs d’Europa que transcorre per damunt de roca volcànica, per tant es mereix un tractament de privilegi com a artèria de la ciutat. Ha de ser la nostra diagonal i amb això també hem de ser diferents perquè no serà de ciment i asfalt sinó de verd, aigua i basalt. Per on hi podem caminar a peu d’una punta de la ciutat a l’altra.
Però això tindrà continuïtat si ens el fem nostre i entre tots el conservem. Ens hi hem d’apropar i fer que la gent s’hi apropi... cal que sigui un espai de passeig, d’observació, de repòs, de passar-hi corrents i, també, educatiu perquè tothom que hi passi es sensibilitzi de la grandesa del nostre riu. El fluvià!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada