dilluns, 30 de març del 2009

Parlem de un nou socialisme sense por.

Aquest títol és clar com l’aigua, no he volgut amagar res perquè la gent hi penses... s’ho val. L’altre dia unes dotze persones vam poder escoltar les propostes que en Quim Sempere ens va poder fer sobre els valors de l’esquerra tradicional en l’actualitat. Qui hi vam ser-hi, vam aprendre que amb sentit comú, autocrítica i acceptant que tampoc ho hem fet tant malament encara podem fer molt més.
Si tenim estat del benestar: sanitat i educació pública (millorable és clar! però pública), subsidis,... és gràcies a l’esquerra malgrat la dreta se l’hagi fet seva també. Les mobilitzacions de principi de segle potser no van aconseguir transformar radicalment la societat però sí una mica i això és el que n’hem heretat. De totes maneres encara ens queda molt per córrer, a mi em va agradar la idea de una regulació estatal de determinats bens i serveis i una altra més local, més d’autoorganització,... Per exemple, la Banca cal que sigui estatal o l’energia, amb això no podem especular. Però molts altres aspectes poden ser perfectament autoorganitzats, sigui a través de cooperatives, empreses, etc...

No cal fer un canvi radical però sí anar avançant amb la socialització de la nostra societat, és la única via per tal de poder canviar les injustícies encara actuals. Compartir sempre és millor que posseir, aquest és el lema que podríem impulsar en els nostres hàbits diaris. Ja anirem treballant sobre aquests aspectes perquè a la nostra ciutat encara li cal molt més de recorregut. Ara, exemples tant banals com potser el bicing que es fa a Barcelona és un pas cap a promoure la socialització de la nostra ciutat.
Quins són els límits els quals hem de ser intransigents, la xenofòbia i el racisme, aquí sí que us demano que utilitzem totes les nostres armes per allunyar-los de la nostra societat. Puc escriure molt més però no ho faré, de moment, anem a cercar la nova via socialista per tal de pujar un esglaó més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada