dissabte, 28 de febrer del 2009

KM 0. Millor pastanaga boja coneguda que enciam savi per conèixer.


En aquest món que tot lo lluny és tant proper i alhora el que és tant proper és tant lluny cal replantejar-se una manera de comprar aliments diferents. Jo personalment aposto per els productes de proximitat, aquells que poden anar del camp a la taula amb el mínim desplaçament possible. Aquests s’han de prioritzar, encara que sovint et costi més cara una poma de casa nostra que una altra que ha estat cultivada en qualsevol altra lloc del món. Aquest tipus de consum responsable ajuda a la nostra pagesia que mai estarem prou agraïts de la feina de resistència que fan davant aquesta “moderna” globalització i alhora provoca menys consum d’energia i sobretot emissions de gasos contaminants. I no sé si és pel fet de ser menys vitajades però tenen millor gust, una enciam de Bianya amanit al plat no té res a veure a un altre que et pugui venir de més de 500 quilòmetres de distància... I per això cal potenciar aquests productes des de tots els àmbits, consumint-los, amb botigues al mig dels pobles, als mercats...
Poso per exemple la nostra ciutat (Olot) on hi ha un espai tradicional que s’ha de potenciar, que és el mercat del Rengle. Gent de la nostra comarca que hi va a vendre des d’un ram de flors fins ous o pastanagues... Merci ara i aquí a tots els que hi compren i hi venen, estan realitzat una de les accions més belles de potenciació de l’economia local que es poden fer. Estaria bé ajudar aquest espai i que si hi afegissin més productors i venedors, amb petites accions com aquesta podem anar tendint que la nostra ciutat no sigui dependent energèticament d’altres llocs del món...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada